A la Basílica, el Banc d’aliments de Càritas és també una realitat ben palesa que intenta dur a terme la Caritat en un aspecte avui molt urgent. Us transcric un testimoni de les mateixes persones que duen a terme aquest servei:

“Quan ja fa més de 25 anys Mn. Jordi García Die, va veure que la gent del barri de la Mercè recollia de terra l’arròs que es llençava als nuvis en sortir de la Basílica, va pensar que seria bo donar aliments a aquestes persones.

Ho va iniciar amb l’ajuda d’uns feligresos i d’una assistenta social. Un grup de germanes de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè varen aprofitar aquesta iniciativa i es varen oferir a ajudar en allò que era més necessari. Avui dia es reparteixen lots d’aliments dos cops al mes a unes 50 famílies del barri. Les tasques s’organitzen en grups de dos o tres persones.

Unes reben i emmagatzemen els aliments, unes altres omplen les bosses i d’altres les reparteixen. A banda de subministrar aliments a aquestes famílies, s’intenta donar una mica d’escalfor humana mitjançant una relació propera amb totes elles.

De vegades necessiten més això que no pas els aliments. La majoria són gent gran encara que cada vegada arriba més gent jove sense treball”.

Moltes gràcies!22/05/2015 09:00:00