CAMPANYA PRO-RESTAURACIÓ DE LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ.

Iniciem la campanya per recaptar fons amb la finalitat de restaurar la imatge de la Mare de Déu de la Mercè. Una restauració que començarà a l'octubre amb el trasllat de la imatge al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (Valldoreix), on la imatge serà estudiada a fons amb les últimes tecnologies amb la finalitat de determinar amb precisió quin és el seu estat de deteriorament (la pintura està en mal estat) i localitzar els paràsits que la fan malbé. S'aprofitarà per realitzar un escàner en 3D i estudiar les millors condicions de conservació al retorn al cambril un cop finalitzada la restauració.

El trasllat de la imatge i l'elaboració dels motlles de seguretat per tal de protegir-la durant el trasllat, l'assegurança, les proves i els estudis, l’escàner, el seu trasllat a la càmera per desparasitar la imatge i altres procediments necessaris, encareixen l'import de tot el conjunt, així com les possibles reformes al cambril per tal que la imatge de la mare de Déu pugui tornar al seu lloc d'origen.
La restauradora designada per la realització dels treballs de restauració és la Sra. Beatriz Montobbio, que atresora una gran experiència i prestigi en el món de la restauració i de les obres d'art, i que disposa de tota la confiança del departament de patrimoni de la diòcesi així com per part dels tècnics de la Generalitat. Una professional de gran nivell. La Mare de Déu de la Mercè mereix el millor.

La cura de la seva imatge és l'expressió d'afecte i agraïment dels seus devots; i és un acte de responsabilitat cap als nostres descendents per tal que puguin resar davant d'ella de la mateixa manera que nosaltres i tots els nostres avantpassats han pogut fer-ho.

Si desitja afegir el teu granet de sorra, pots fer una aportació al següent número de compte: ES64 0081 0163 6700 0169 0972 així com a la guardiola de la Basílica situada als costats del cambril de la Verge.
La transparència en relació als donatius rebuts serà total, així com la informació dels donatius rebuts a través de diferents mitjans de comunicació de la Basílica: pàgina web, full parroquial, cartellera de la Basílica, informacions orals al final de l'Eucaristia, etc. 

Una mica de cadascú acaba sent molt. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.14/07/2021 10:17:00