Descobrir la Mercè.


Aquest és el principal objectiu de la jornada de portes obertes que la Basílica de la patrona de la ciutat de Barcelona ofereix en unes visites guiades. A través de dos itineraris pels principals punts de l’església, es pretén fer difusió de la seva rica història i el seu patrimoni tant religiós com cultural. D’aquesta manera els visitants poden gaudir d’un recorregut visual i alhora espiritual.

Així ho ha explicat el rector de la Mercè, Mn. Joan Martínez Porcell, encarregat de guiar els visitants per l’interior i el campanar de l’església. Amb aquesta iniciativa, que es va inaugurar el passat mes de febrer, els feligresos, ciutadans i fins i tot pelegrins tindran l’oportunitat de visitar fins el mes de juliol els espais més emblemàtics i alhora desconeguts de la basílica. Itineraris El rector destaca que els recorreguts es fan amb la principal finalitat de que es puguin "tastar" algunes de les coses més boniques que té el temple.

Les visites guiades es componen per dos itineraris diferents, el verd i el groc, i cadascuna està formada per un grup de 5 persones com a mínim i un màxim de 20.

El primer s’inicia a la façana principal i recorre l’interior de l’església, posant èmfasi en els altars laterals, les capelles de la Soledat i de Sant Miquel, a més de l’altar de Sant Pere Nolasc i el cos incorrupte de Maria de Cervelló. Aquesta ruta també compta amb la visita a l’orgue, i una oració al cambril de la Mare de Déu de la Mercè on s’hi troba la imatge gòtica de la verge.

Pel que fa a l’itinerari groc, inclou el mateix recorregut que l’anterior però amb l’afegit d’una interpretació d’orgue amb obres de Johann Sebastian Bach i una visita a la cúpula de la Mercè, que permet gaudir d’una vista panoràmica del Barri Gòtic.

Preus i horaris

L’itinerari verd s’ofereix de 13h a 14h cada diumenge des del passat mes de febrer fins el juliol, amb excepció de l’últim diumenge de cada mes, i té un cost de 10€ per persona. L’itinerari groc es realitza l’últim diumenge de cada mes de 13h a 15h, i té un preu de 20€.

Els menors d’edat disposaran d’una entrada gratuïta. L’import de les entrades es destina exclusivament al micromecenatge per tal de mantenir la Basílica.

Inscripcions
Per tal d'inscriure's a les visites hi ha diferents opcions. Les entrades es poden reservar per telèfon (933 152 756) en horari de matins de 10h a 13h. També es poden adquirir via online a la web de la basílica (www.basilicadelamerce.cat) o bé ser adquirides a la sagristia abans d'iniciar-se el recorregut.16/04/2015 09:42:00