«Gracias por lo que hacen en la Iglesia. El Papa Juan Pablo II y el Papa Benedicto insistían con que más que maestros hacía falta testigos. Ustedes tienen una gran capacidad de ser testigos. Pura gracia. Por favor, consérvenla: Ese dar testimonio de la vida, de la oración, la liturgia, pedir el pan, hacer autoestop, testimonio de pobreza y de alegría. Porque a ustedes, la gente los quiere. Y de hecho yo les quiero agradecer.» (Extracte de les paraules del Papa Francesc a la Comunitat de l'Anyell durant la trobada amb ell, el 15 de març de 2013, dos dies després de la seva elecció)

La Comunitat de l'Anyell, nascuda el 1983, celebra aquest any els seus 30 anys de fundació. Des de 1996, el bisbe responsable de la Comunitat de l'Anyell és el Cardenal Christoph Schönborn op, arquebisbe de Viena (Àustria).

Actualment, la Comunitat reuneix més de cent cinquanta germanetes i una trentena de germanets de diferents països. Els germanets i germanetes comparteixen un mateix propòsit de vida i poden reunir-se per als oficis litúrgics. No obstant això, la vida quotidiana és separada.

La Comunitat està present a França, Espanya, Itàlia, Àustria, Alemanya, Polònia, Estats Units, Argentina i Xile. A la Comunitat de germanets i germanetes de l'Anyell s'uneixen laics cèlibes, famílies, joves, nens i sacerdots diocesans, formant així la «Família de l'Anyell».

Cadascú, segons el seu estat de vida i aquí on es troba, vol viure el misteri de l'Anyell, posant en pràctica el que s'ha convertit en la divisa de la Comunitat: «Ferit, no deixaré mai d'estimar».

Què és un "germanet de l'Anyell"?

"Al cor de l'Església, consagrats a viure el sant Evangeli de nostre Senyor Jesucrist, seguint les petjades de Jesús pobre i crucificat, amb un propòsit sempre renovat de conversió entre els pobres" (propòsit de vida dels Germanets) Els germanets, seguint l'Anyell i enviats per l'Església "com anyells" (Lc 10,3) enmig del món, viuen com a pelegrins, orants, pobres i mendicants, darrere els passos de sant Domènec i de sant Francesc d’Assís.

On viuen?

"L'habitatge serà un simple lloc de pas, pobre enmig dels més pobres" (propòsit de vida dels germanets). Els germanets de Barcelona vivim a l'àtic de la Basílica de la Mercè, sota la protecció de la Verge, gràcies a l'hospitalitat del rector de la Basílica.

Quina és la seva forma de vida?

La litúrgia monàstica. Celebrem l'Eucaristia quotidiana al costat de les nostres germanetes, igual que les vigílies solemnes i les vespres de diumenge, perllongant amb l'adoració eucarística a l'Església de Sant Jaume.

Per a més informació: Germanets de l'Anyell C / Mercè 1 08002 Barcelona 932955293 http://www.communautedelagneau.org/es/fraternidad-de-barcelona/


17/04/2015 09:00:00