El matí de dimecres passat, 18 de maig, les germanes cambreras, van procedir a entronitzar en el seu pas processional la Imatge de la Santíssima Verge del Rocío, que llueix el vestit i el mantell de les Germandats, també conegut com dels Apòstols. El Pastorcito vesteix joc. La Verge porta també el "rostrillo" de Muñoz i Pabón i la "toquilla" que fos dissenyada, com tot el vestit, per Joaquín Castella. Les flors que acompanyen el vestit són roselles i espigues verdes. Com a novetat, la Verge llueix un fermall donat per una família de devots d'Almonte, que reprodueix la creu de l'espadanya del santuari i el colom de l'Esperit Sant del retaule de la Mare de Déu.

La Germandat de Barcelona va visitar una vegada més a la Princesa de Barcelona el passat diumenge 28 de Maig.

El nom complet és Germandat de Nostra Senyora del Rocío de Barcelona i la seva església parroquial és Sant Jaume Apòstol, situada al carrer Ferran, equidistant de les Rambles i de la plaça de Sant Jaume. La seva creació l'any 1969, es va deure a l'entusiasme de catorze persones que vencent tota mena d'obstacles durant tres anys, a la fi van aconseguir que fos constituïda canònicament. En aquesta Església es custodia el “Simpecado”, estendard que és testimoni públic de fe a la Verge.

En el moment que la carreta amb el simpecado trepitja el carrer, es pot dir que vam iniciar el camí cap a l'aldea del Rocío. Carreta el disseny és reflex de la Basílica de la Sagrada Família, obra de Gaudí. Som conscients de ser protagonista, amb el que això comporta i pensem que és el començament d'una setmana plena d'emocions.

A la plaça de Sant Jaume centre neuràlgic de Barcelona, on estan situats la Generalitat i l'Ajuntament, és on notem més el caliu de la ciutat pel que fa a nosaltres i la nostra Germandat rociera. L'Ajuntament de la nostra ciutat, Barcelona, ens ha distingit amb la Medalla d'Honor de Barcelona, amb motiu del nostre quaranta aniversari. Aquesta medalla és una distinció que té per objectiu honorar als que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament d'una consciència ciutadana i cívica, així com als seus valors i virtuts.


16/06/2017 09:00:00