Amb la proximitat d'una de les festes més importants de l'any, el Nadal, un es pregunta què és exactament? És senzill respondre a aquesta pregunta, però si la personalitzem, si la variem una mica -què és per a mi el Nadal? - Podem descobrir que les dues respostes no acaben de coincidir coherentment. El Nadal és un temps d'alegria i d'amor. És un temps de reunir-se amb la família i amics, i sobretot, de reunir-se de nou amb Jesucrist, de redescobrir-lo en tota la nostra vida.

Per això és tan important cuidar les tradicions que ens recorden el veritable significat del Nadal: muntar amb afecte i cura el Betlem, cantar nadales... Podem trobar Jesús en aquests símbols i per això són tan importants, però viure el Nadal no es restringeix a això únicament.

També trobem Jesús en els que ens envolten; en aquest familiar que està preparant el dinar de Nadal i al que podries ajudar, en aquest altre que no ha portat el que li tocava i en aquesta neboda petita que no deixa de plorar.

Però encara falta el lloc més important, on no només trobem al Senyor sinó que participem d'una trobada personal amb Ell: en l'Eucaristia. Igual que en totes les altres festes, és primordial redescobrir durant el Nadal la presència real de Crist en l'Eucaristia: apropant-nos a combregar amb el cor net i especial devoció, arreglats i ben vestits especialment per assistir a la Santa Missa, prestant atenció durant aquesta. Fent tot allò amb el que demostrem al Senyor que el Nadal i la nostra vida gira entorn d'aquesta trobada constant amb ell.

El Nadal és, llavors, una trobada amb Jesús, nascut a Betlem. I individualment hem de procurar que així sigui, redescobrint-lo en tot el que ens envolta.


29/12/2015 09:00:00