José Tissot, El arte de aprovechar nuestras faltas. Cuadernos Palabra. (2016) ISBN 978-84-9840-526-2

L'autor, en referència constant a Sant Francesc de Sales ens proposa descobrir la bondat d'un Déu Pare que està esperant amb els braços oberts al fill pròdig. Un Déu que només vol la salvació de l'individu i del gènere humà. Quan ens deixem abraçar per Ell ens omple d'alegria i il·lumina definitivament la nostra vida. És una obra, diríem avui, per recuperar l'autoestima, per superar els moments difícils en què toquem fons i ens vam quedar sense raons ni sentit per viure.

Llegir-la, meditar-la, assaborir-la, és més positiu i beneficiós que qualsevol ajuda psiquiàtrica. És una obra optimista, que ens convida a posar-nos en les mans de Déu i de Maria i a deixar-los que ens transformin pel seu amor. Si confiem en ells, el dolor del pecat comès es transformarà en foc d'amor i ens motivarà per ser bons de veritat i viure amb humilitat i agraïts. Aquesta obra ha omplert de satisfacció i ha ajudat a reconciliar-se amb Déu i amb l'Església a moltes ànimes.

Aquest és el gran triomf de l'home: demanar perdó i tornar a començar. Tot un art i tot un clàssic en la literatura de l'espiritualitat cristiana. Algú ha dit que qui vulgui que, després d'una falta, mediti algunes línies d'aquesta obra troba en elles, amb l'ajuda del Salvador, la gràcia per aixecar-se de nou. Aquest preciós llibre és un clàssic de la literatura espiritual, les constants reedicions mostren la necessitat que tenen els homes i dones del nostre temps d'aprofundir en la bondat divina, de descansar en la misericòrdia infinita de Déu per descobrir la generositat del seu amor i trobar la pau.

18/05/2017 09:00:00