"Es tracta d'un retaule mixt, compost de pintures, escultures i baix relleus, en fusta, guix i marbre. L'autor de l'obra és Hubert Vallmitjana l'any 1946.

Assentat sobre un bancal de marbre, està compost per dos pisos rematats a la part superior per un àtic, conjunt escultòric format per dos àngels custodis i crucifix.

El primer pis està compost per tres carrers còncaves de xapa de fusta ancorada sobre bancal de marbre, separat per columnes àtiques (quadrades) decorades amb frontal de marbres blancs i rematats en la part superior per un capitell corinti en fusta daurada. Cada carrer presenta pintura a l'oli sobre una base daurada.

La part central està compartimentada en cinc carrers, delimitats per quatre columnes falses en marbre blanc i capitells corintis daurats. A cada compartiment hi ha la representació d'un àngel custodi i als carrers laterals dos àngels a cada carrer. La part inferior dels carrers laterals està delimitada per un baix relleu amb motius florals. Enmig de la part central es troba el sagrari en bon estat i sobre el qual no hi intervindrem.

Els pisos estan separats per una cornisa de fusta daurada. La part inferior de la cornisa, presenta un baix relleu en fusta daurada, amb motius florals i cares d'àngels. Sobre la cornisa destaquen sis elements escultòrics quatre àngels i dos gerros. Dos dels quatre àngels, els que es troben en els extrems, just a sobre de les columnes exteriors, porten un canelobre cadascun.

En el segon pis es troba la volta central de xapa de fusta daurada i policromada a l'oli, articulada en cinc carrers, en cadascuna de les quals es representa un àngel agenollat. A la part central superior de la volta trobem una escultura en fusta tallada i platejada, representant un colom. Emmarca la volta una sanefa ornamental tallada en fusta i daurada, amb motius florals i cares d'àngels, sobre fons blau.

A l'àtic hi trobem un conjunt escultòric format per dos àngels custodis i un crucifix. " (De la memòria del projecte de restauració)

El projecte està aprovat en junta de la Germandat de la Mercè i ja han començat aquestes obres de restauració que està previst enllestir en tres mesos aproximadament.


27/03/2015 09:00:00