CULTURA

Contingut:
- Concerts
- L'orgue de la Mercè
- LlibresConcerts


CONCERT GOSPEL 
Diumenge 11 de desembre a les 18h
CONCERTS REALITZATS:


CONCERT DE GUITARRA DE Jim Parbury i Emma  Campàs. Excel·lent. De qualitat. se'ns ha passat l'estona volant. La nostra més sincera enhorabona als dos guitarristes. Per visualitzar el video pot activar aquest link


CONCERT JUVENIL DE JACKSONVILLE (EEUU)

Diumenge 26 de junio a les 10,15h. Per visualitzar el video pot activar aquest link
 

IMATGES DEL CONCERT DEL GRUP UNITS PEL GOSPEL
 
CONCERT del grup UNITS PEL GOSPEL, que va actuar a la Basílica el passat diumenge 26 de juny, amb notable assistència de públic i molta acceptació, tal i com es muestra a les imatges d'aquest enllaç. Espero que els hi agradi.
 
 

IMATGES DEL RÈQUIEM DE MOZART. CORAL SANT JORDI
 
Rèquiem de Mozart, interpretat per la Coral Sant Jordi el passat dia 23 d'abril a les 21h com a cloenda del dia de Sant Jordi. El concert marca l'inici de les celebracions del 75è aniversari d'aquesta meravellosa Coral que és sant i símbol de Catalunya per allà on van. Excepcional qualitat. Vam gaudir d'uns moments inoblidables. 
Si desitja escoltar un fragment pot activar aquest linkIMATGES DEL CONCERT DEL DUET DE FLAUTA DAFNIS, que va tenir lloc a la Basílica el pasat dimarts 19 d'abril de 2022. Enhoraboma a les joves intèrpretes que van fer passar als presents un moment deliciós amb el caliu de les seves boniques melodies. Per visualitzar el concert pot activar aquest linkL'orgue de la Mercè

Llibres


CADENAS COMPARTIDAS. Núria Ortín Martínez 

YO, FRAY PEDRO NOLASCO (2021)

És l'última obra publicada pel padre Joaquín Millán. Aquest cop es tracta d'una biografía novelada del fundador de l'Ordre de la Mercè. A partir dels seus amplis coneixements històrics, el padre Millán ha confeccionat un recorregut històric per les principals fites de la vida de Sant Pere Nolasc. Per fer-ho introdueix alguns fragments o notes d'autors històrics que van parlar sobre Nolasc o que directament van composar una biografia sobre ell. Aquest llibre ens proposa apropar-nos de manera diferent a la vida del sant barcelonès, ja que ens presenta un Nolasc més íntim i més humà. Segons avança el text aconseguim introduïr-nos en el context socio-cultural i especialment en la vida de tan insigne redemptor.


SANT RAMON I EL SEU SANTUARI

Última obra del nostre prolífic autor el P. Joaquin Millan Rubio, en la que explica d'una forma amena i divulgativa tot allò que es coneix del nostre sant, Sant Ramon, i el famós i popular santuari dedicat a ell. Molt recomanable per a qui desitja conèixer la biografia de Sant Ramon i les anècdotes i histories del convent amb el mateix nom.


GOZOS A LA VIRGEN DE LA MERCED

Obra de D. Miquel Pujol i Grau, publicada l'any 2018 en motiu de la celebració dels 800 anys de la fundació de l' Ordre de la Mercè. Es tracta d'una exquisida selecció dels goigs més representatius dedicats a la Mare de Déu de la Mercè, elaboratas en diferents èpoques i diferents ciutats; alguns goigs van acompanyats de la seva corresponent partitura. D'una edició molt cuidada, el llibre està disponible a la llibrería de la Basílica i a la Llibrería Claret. UN MERCADER DE LIBERTAD

Obra de l'escriptor italià Alessandro Pronzato, recopila de manera molt didàctica i senzilla pinzellades de l'espiritualitat mercedaria des de l'òptica del seu fundador San Pere Nolasc, aplicables a la nostra vida. Es desvetllen també fets biogràfics del sant. Llibre molt recomanable de l'editorial “Sígueme”. 


LA MERCED EN EL MUNDO

Visió del que significa en conjunt, a l'actualitat, l'Ordre de la Mercè. Recopilatori dels documents que van sorgir del Encuentro Intermercedario del Escorial de 2009. Varis autors. 


MERCEDARIOS HOY

Llibre molt amè i divulgatiu del que significa l'Ordre de la Mercè avui; describint de forma molt clara i sintetitzada els apostolats que desenvolupa, les diferents branques de la família mercedaria, els monuments més representatius, les figures rellevants...


MARÍA DE CERVELLÓ, SANTA MERCEDARIA

Obra de D. Antonio Oliva Sala, recull una biografia de la Santa acompanyada de diversos documents de l'època que corroboren les investigacions de l'autor sobre la seva vida. 


PEDRO NOLASCO, EL OTRO REDENTOR

Obra del religiós mercedari i historiador P. Joaquín Milllán Rubio, recull la biografía de Sant Pere Nolasc acompanyada d'una gran quantitat de testimonis i documents de l'època. Obra extensa que desperta l'interès per la figura del fundador de l'Ordre de la Mercè desvetllant alguns dels seus misteris.


MADRE, MADRE, MADRE

Obra del prolífic escriptor i historiador mercedari P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és una gran recopilació de materials per fomentar la devoció a la Mare de Déu de la Mercè: salves sabatines, benediccions diverses, lletaníes i introduccions al rosari, tridus i novenes, apunts d'espiritualitat mariana,…. Obra molt completa i de molta utilitat per animadors pastorals i de devoció a la Verge de la Mercè. 


SANTOS Y BEATOS MERCEDARIOS

Obra del P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és totalment didàctic. Un recull resumit de la biografía dels sants i beats de l'Ordre de la Mercè. De gran utilitat per a cataquesis i publicacions didàctiques, o per tenir una visió general de l'ordre a través de la vida dels seus fills insignes. Molt recomanable.