CULTURA

Contingut:
- Concerts
- L'orgue de la Mercè
- Llibres
- Altres activitatsConcerts


CONCERT D'ORGUE, a càrrec de la cèlebre organista Montserrat Torrent  amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Mercè.

Dissabte 26 de Setembre a les 20,30h.

Aportació econnòmica voluntària. 
Basílica oberta pel concert fins a completar aformanet: 85 persones
L'orgue de la Mercè

Llibres


GOZOS A LA VIRGEN DE LA MERCED

Obra de D. Miquel Pujol i Grau, publicada l'any 2018 en motiu de la celebració dels 800 anys de la fundació de l' Ordre de la Mercè. Es tracta d'una exquisida selecció dels goigs més representatius dedicats a la Mare de Déu de la Mercè, elaboratas en diferents èpoques i diferents ciutats; alguns goigs van acompanyats de la seva corresponent partitura. D'una edició molt cuidada, el llibre està disponible a la llibrería de la Basílica i a la Llibrería Claret. UN MERCADER DE LIBERTAD

Obra de l'escriptor italià Alessandro Pronzato, recopila de manera molt didàctica i senzilla pinzellades de l'espiritualitat mercedaria des de l'òptica del seu fundador San Pere Nolasc, aplicables a la nostra vida. Es desvetllen també fets biogràfics del sant. Llibre molt recomanable de l'editorial “Sígueme”. 


LA MERCED EN EL MUNDO

Visió del que significa en conjunt, a l'actualitat, l'Ordre de la Mercè. Recopilatori dels documents que van sorgir del Encuentro Intermercedario del Escorial de 2009. Varis autors. 


MERCEDARIOS HOY

Llibre molt amè i divulgatiu del que significa l'Ordre de la Mercè avui; describint de forma molt clara i sintetitzada els apostolats que desenvolupa, les diferents branques de la família mercedaria, els monuments més representatius, les figures rellevants...


MARÍA DE CERVELLÓ, SANTA MERCEDARIA

Obra de D. Antonio Oliva Sala, recull una biografia de la Santa acompanyada de diversos documents de l'època que corroboren les investigacions de l'autor sobre la seva vida. 


PEDRO NOLASCO, EL OTRO REDENTOR

Obra del religiós mercedari i historiador P. Joaquín Milllán Rubio, recull la biografía de Sant Pere Nolasc acompanyada d'una gran quantitat de testimonis i documents de l'època. Obra extensa que desperta l'interès per la figura del fundador de l'Ordre de la Mercè desvetllant alguns dels seus misteris.


MADRE, MADRE, MADRE

Obra del prolífic escriptor i historiador mercedari P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és una gran recopilació de materials per fomentar la devoció a la Mare de Déu de la Mercè: salves sabatines, benediccions diverses, lletaníes i introduccions al rosari, tridus i novenes, apunts d'espiritualitat mariana,…. Obra molt completa i de molta utilitat per animadors pastorals i de devoció a la Verge de la Mercè. 


SANTOS Y BEATOS MERCEDARIOS

Obra del P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és totalment didàctic. Un recull resumit de la biografía dels sants i beats de l'Ordre de la Mercè. De gran utilitat per a cataquesis i publicacions didàctiques, o per tenir una visió general de l'ordre a través de la vida dels seus fills insignes. Molt recomanable.
Altres activitats


CURS DE PINTURA D'ICONES 

Tindrà lloc a la Basílica de la Mercè (a la sala superior) del 20 al 25 de juliol, dirigit pel mestre pintor i restaurador rumanès D. Nicu Saftiu. El curs va dirigit tan a principians com a persones amb certs coneixements però que desitgen millorar la seva tècnica. 

Donat que es tracta d'un curs intensiu, l'horari serà de 10 a 14h i de 16 a 20h. 

L'import de la matrícula és de 250€, amb tot el material inclòs, que pasarà a ser propietat de l'alumne. 

Al curs es treballaran els següents aspectes i coneixements:
  • elecció i preparació del suport ( fusta; ús de cola de conill i blanc d'Espanya)
  • dibuix llapis (calcar el dibuix a la fusta) - aplicació daurat (aplicar pa d'or sobre les aureoles)
  • aplicació i mescla de pigments (tècnica pintura al tremp d'ou) - dibuix amb pinzell vestits i llum
  • dibuix amb pinzell cara, mans, cabell i aplicació de llum a la cara i cabell

Les persones interessades poden sol·licitar informació o inscriure's a la Basílica (Tlf: 93 315 27 56; email: mdmerce30@arqbcn.cat) 
o trucant al telèfon del Sr. Saftiu (Tlf: 678 933 391; email: nicu.i.saftiu@gmail.com).