Llibres

CADENAS COMPARTIDAS. Núria Ortín Martínez 

YO, FRAY PEDRO NOLASCO (2021)

És l'última obra publicada pel padre Joaquín Millán. Aquest cop es tracta d'una biografía novelada del fundador de l'Ordre de la Mercè. A partir dels seus amplis coneixements històrics, el padre Millán ha confeccionat un recorregut històric per les principals fites de la vida de Sant Pere Nolasc. Per fer-ho introdueix alguns fragments o notes d'autors històrics que van parlar sobre Nolasc o que directament van composar una biografia sobre ell. Aquest llibre ens proposa apropar-nos de manera diferent a la vida del sant barcelonès, ja que ens presenta un Nolasc més íntim i més humà. Segons avança el text aconseguim introduïr-nos en el context socio-cultural i especialment en la vida de tan insigne redemptor.


SANT RAMON I EL SEU SANTUARI

Última obra del nostre prolífic autor el P. Joaquin Millan Rubio, en la que explica d'una forma amena i divulgativa tot allò que es coneix del nostre sant, Sant Ramon, i el famós i popular santuari dedicat a ell. Molt recomanable per a qui desitja conèixer la biografia de Sant Ramon i les anècdotes i histories del convent amb el mateix nom.


GOZOS A LA VIRGEN DE LA MERCED

Obra de D. Miquel Pujol i Grau, publicada l'any 2018 en motiu de la celebració dels 800 anys de la fundació de l' Ordre de la Mercè. Es tracta d'una exquisida selecció dels goigs més representatius dedicats a la Mare de Déu de la Mercè, elaboratas en diferents èpoques i diferents ciutats; alguns goigs van acompanyats de la seva corresponent partitura. D'una edició molt cuidada, el llibre està disponible a la llibrería de la Basílica i a la Llibrería Claret. UN MERCADER DE LIBERTAD

Obra de l'escriptor italià Alessandro Pronzato, recopila de manera molt didàctica i senzilla pinzellades de l'espiritualitat mercedaria des de l'òptica del seu fundador San Pere Nolasc, aplicables a la nostra vida. Es desvetllen també fets biogràfics del sant. Llibre molt recomanable de l'editorial “Sígueme”. 


LA MERCED EN EL MUNDO

Visió del que significa en conjunt, a l'actualitat, l'Ordre de la Mercè. Recopilatori dels documents que van sorgir del Encuentro Intermercedario del Escorial de 2009. Varis autors. 


MERCEDARIOS HOY

Llibre molt amè i divulgatiu del que significa l'Ordre de la Mercè avui; describint de forma molt clara i sintetitzada els apostolats que desenvolupa, les diferents branques de la família mercedaria, els monuments més representatius, les figures rellevants...


MARÍA DE CERVELLÓ, SANTA MERCEDARIA

Obra de D. Antonio Oliva Sala, recull una biografia de la Santa acompanyada de diversos documents de l'època que corroboren les investigacions de l'autor sobre la seva vida. 


PEDRO NOLASCO, EL OTRO REDENTOR

Obra del religiós mercedari i historiador P. Joaquín Milllán Rubio, recull la biografía de Sant Pere Nolasc acompanyada d'una gran quantitat de testimonis i documents de l'època. Obra extensa que desperta l'interès per la figura del fundador de l'Ordre de la Mercè desvetllant alguns dels seus misteris.


MADRE, MADRE, MADRE

Obra del prolífic escriptor i historiador mercedari P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és una gran recopilació de materials per fomentar la devoció a la Mare de Déu de la Mercè: salves sabatines, benediccions diverses, lletaníes i introduccions al rosari, tridus i novenes, apunts d'espiritualitat mariana,…. Obra molt completa i de molta utilitat per animadors pastorals i de devoció a la Verge de la Mercè. 


SANTOS Y BEATOS MERCEDARIOS

Obra del P. Joaquín Millán Rubio, el llibre és totalment didàctic. Un recull resumit de la biografía dels sants i beats de l'Ordre de la Mercè. De gran utilitat per a cataquesis i publicacions didàctiques, o per tenir una visió general de l'ordre a través de la vida dels seus fills insignes. Molt recomanable.