MERCÈ 2020

Benvolguts amics, feligresos, simpatitzants i devots de la Mare de Déu de la Mercè:
 
Vull fer-vos arribar la meva felicitació amb motiu de la festa de la nostra Mare de la Mercè, Patrona de Barcelona. 
 
Malgrat les actuals circumstàncies sanitàries us convido al fet que visqueu el seu dia amb joia i devoció. La Mare de Déu sempre rep amb goig el record i oració dels seus fills. Uns per a donar-li gràcies per algun favor rebut, uns altres per a demanar-li per alguna necessitat, uns altres per a sol·licitar forces,.... Ella acull tot el que li diem en silenci però "rumiant-ho tot en el seu cor". Cap pregària és ignorada. 
 
Per això us convido a que la visiteu en el seu santuari durant aquestes festes però amb seguretat, prudència i ordre, complint les mesures sanitàries vigents que si bé a vegades ens resulten incòmodes tenen com a finalitat la nostra protecció. Per això hem d'aplicar-les amb la finalitat de protegir-nos mútuament. És per això que recomano que la visita a la Mare de Déu de la Mercè es faci escalonadament, és a dir, en qualsevol dels dies previs al de la festa, si és possible, amb la finalitat d'evitar aglomeracions el dia 24. Podeu assistir a la novena de la tarda i, abans o després de la Missa, pujar al cambril per a fer la vostra oració i oferir-li la vostra espelma u ofrena. 
 
En el cas que això no sigui possible, faig esment d'una sèrie de indicacions a tenir en compte:
 
  • No es poden portar flors per risc de contagi. En el seu lloc dipositi una ofrena en qualsevol de les guardioles de la Basílica. Serà emprada en la conservació del santuari i en les obres de Caridad. 
  • A la Missa Major de les 10,30h solament podran acudir persones amb invitació nominal prèvia i entrada. Per limitació d'aforament no podran acudir feligresos sense invitació. 
  • La limitació d'aforament també afecta al clergat. La Missa de les 10,30h serà presidida pel Sr. Cardenal i concelebrada solament pels Bisbes que hagin rebut invitació, a més del P. Provincial de l'Ordre de la Mercè, el Rector de la Basílica, el Diaca designat i el sacerdot que dirigeix els cants. 
  • Per a concelebrar en la resta de les Misses del dia 24, cal indicar a sagristia abans del dia 22 en quina Missa el sacerdot sol·licitant desitja concelebrar, amb la finalitat de rebre les oportunes indicacions. 
  • Durant la celebració eucarística s'interromprà la visita al Cambril de la Verge. Quan acabi la Missa es podrà accedir al mateix obeint les indicacions dels voluntaris: amb ordre i guardant les distàncies. No es podrà detenir ningú en el cambril, ni tocar o fer petons a la vitrina que protegeix la imatge. Està prohibit portar flors. 
  • Podrà visitar-se sense interrupció el cambril de 14 a 15,30h. 
  • Per a oferir espelmes a la Mare de Déu es podrà accedir pel C/ Ample, comprar el ciri, oferir-lo davant la imatge de la Mare de Déu situada en el seu antic tró, en la capella de la Solitud, i sortir en silenci i sense detenir-se per la porta principal lateral. També podrà oferir-se la espelma comprant-la en la capella del Descens i oferint-la en el mateix lloc, després de la visita al cambril. L'últim lloc de venda és en el lloc situat a la porta de la rectoría, avans d'entrar a l'esglèsia. 
  • Per limitació d'aforament, una vegada completat el mateix (85 persones) es tancaran les portes interiors del temple. Després de la Missa, es buidarà l'església amb la finalitat de realitzar les tasques de desinfecció i higienització. Tornaran a obrir-se les portes 20' abans de la següent Missa fins completar l'aforament. 
Per a més informació, truqui al telèfon de la Basílica en hores d'oficina. 
 
Sóc conscient que la festa d'enguany serà una diferent en aparença a la d'altres anys, per això mateix apel·lo a la vostra comprensió i col·laboració perquè puguem celebrar-la amb seguretat, protegint-nos mútuament i ajudant-nos els uns als altres. 
 
Que la Mare de Déu de la Mercè us beneeixi i protegeixi. Feliç festa de la nostra Patrona.

PROGRAMA DE LA MERCÈ 2020:

Que aquest any la teva ofrena floral a la Verge sigui el teu donatiu


Entrevistes als mitjans de comunicació:

Entrevista realitzada a la COPE el divendres 18 de setembre de 2020 sobre les festes de la Mercè d'enguany:
Entrevista realitzada a Ràdio Estel el divendres 18 de setembre de 2020 sobre el pelegrinatge a Guadalupe i la preparació de les festes de la Mercè: