Sagraments

La basílica de la Mercè, a banda de ser el santuari dedicat la patrona de la ciutat, és una parròquia viva on s'hi celebra la fe per part de la comunitat de feligresos i per tots aquells que, per la devoció envers la Mare de Déu de la Mercè, tenen la basílica com a lloc de referència per a la celebració dels sagraments.

BATEIGS:

La basílica de la Mercè és per a moltes famílies de Barcelona, l’església que generació rere generació ha vist rebre aquest sagrament; des dels avis i besavis, pares, fills i néts recent nascuts. Per a nosaltres és d’una gran satisfacció poder cuidar aquesta tradició i que sigui aquest temple la porta d’incorporació a l’església per a molts barcelonins que desitgen per als seus fills el mateix que van rebre dels seus pares: fer-ho davant de la imatge de la Mare de Déu i poder comptar, des de l’inici de la seva vida, amb la seva protecció.

Per poder rebre aquest sagrament a la basílica és necessària una autorització escrita pel rector de la parròquia a la qual es pertany (necessària per poder rebre el bateig fora de la parròquia d’origen), seguidament cal posar-se en contacte amb la secretaria de la basílica per tal de reservar dia i hora. Habitualment els bateigs se celebren dissabte a les 12 h., excepte per raons que justifiquin un canvi de data.
La preparació de pares i padrins per la celebració del sagrament es relitza a la mateixa basílica de manera personalitzada. En el cas de bateig per adults, caldrà posar-se en contacte amb el SERVEI DIOCESÀ PER AL CATECUMENAT: C/ Diputació 231. Tlf. 93 323 25 37


CASAMENTS:
Si desitgeu contraure matrimoni a la basílica, caldrà posar-se en contacte amb la nostra secretària Amalia Llopart al telèfon 93 315 27 56 o a través del correu electrònic mdmerce30@arqbcn.cat indicant nom, cognoms i telèfon de les persones interessades. Volem assessorar-vos i acompanyar-vos en tot el procés, tant pel que fa als documents que cal presentar, com per la formalització de l'expedient matrimonial, els cursets prematrimonials, l'assessorament espiritual, l'acompanyament musical, així com la decoració i la preparació de la cerimònia.

Si desitgeu que la celebració la presideixi un altre sacerdot, familiar o amic, és possible. L'únic requisit en aquest cas és presentar un certificat de la seva condició sacerdotal i nomenament canònic. Si el que desitgeu és celebrar les noces de plata o d'or en aquest temple poseu-vos en contacte amb la secretaria de la basílica. Son molts els matrimonis que renoven els seus vots matrimonials, recordant quan van professar per primer cop en aquesta mateixa església i davant la mateixa imatge de la Mare de Déu de la Mercè 25 o 50 anys enrere.


SAGRAMENT DE LA RECONCILIACIÓ:

Habitualment sempre hi ha un sacerdot a la basílica. Si aquest no es troba al confessionari, podeu dirigir-vos a la sagristia o a al despatx parroquial sol·licitant poder rebre el sagrament. 


UNCIÓ DELS MALALTS:

El sagrament de la Unció dels malalts per a persones majors de 65 anys se celebra anualment coincidint amb la celebració de la Pasqua del malalt (dins el temps de Pasqua). Oferim també el servei a domicili per aquells feligresos que per edat o malaltia no poden desplaçar-se fins l’església, els acompanyem espiritualment administrant la comunió setmanal, el sagrament del perdó o la unció del malalt segons la necessitat de cadascú. Per poder sol·licitar aquest tipus d’atenció domiciliaria cal posar-se en contacte amb la secretaria de la basílica o bé trucant al 93 315 27 56.

EXÈQUIES I MISSA DE DIFUNTS:

La basílica està a disposició per poder celebrar les exèquies dels éssers estimats. Tot i que habitualment aquestes cerimònies es donen als tanatoris, si es desitja un comiat més tranquil, personalitzat i viscut amb una experiència més autèntica de fe, podem oferir realitzar-ho davant la Patrona de la ciutat. Molts barcelonins van començar la seva vida cristiana en aquesta basílica i per moltes persones té molt sentit poder celebrar la seva entrada a l’església del cel, amb un comiat de la seva vida a la terranamb els familiars i amics al seu costat i davant la mare de Déu de la Mercè com a guia de tota la seva vida.
Oferim també la possibilitat d'encarregar una missa dedicada al difunt parlant directament amb el sagristà (com a norma general no s’acceptaran encàrrecs per telèfon). L’agenda que registra les intencions durant les misses pels difunts s’aplica amb total rigor. ADORACIÓ AL SANTÍSSIM SAGRAMENT:

Tots els dijous de  17,30 a 19h. Després de l'Exposició tindrà lloc la Santa Missa, a les 19h. Hi esteu tots convidats