Viatges i Pelegrinacions

Les peregrinacions i els viatges formen part de l’activitat pastoral de la basílica de la Mercè. Son un mitjà òptim per aconseguir una millor coneixença entre els feligresos, dels quals sorgeixen grans amistats, ajuden a donar cohesió a la vida parroquial i a viure la fe en un context diferent de l’habitual, fet que ajuda a dinamitzar i “refrescar” les rutines parroquials.
A banda d’això és una oportunitat per combatre la soledat (que per desgràcia afecta a moltes persones grans) i l’individualisme, ja que el viatge o la peregrinació fa que sortim de nosaltres mateixos.Durant l’any la basílica acostuma a organitzar:
  • Una peregrinació de certa rellevància (per distància o temps de durada) per exemple a Terra Santa, Fàtima, Santiago de Compostela, Roma, Assis...
  • Una sortida o excursió de caràcter marià durant el mes de maig a destinacions més properes o estades més curtes (Lourdes, Torreciudad, Begoña, Aránzaxu, el Pilar....)
  • Un viatge d’estiu a l’estranger (normalment durant la primera quinzena de juliol) on es dóna més importància a la faceta més cultural, sense deixar de banda l’ambient “de parroquia” propi d’un viatge organitzat des de la basílica.


La nostra agència de viatges de confiança, RUTH TRAVEL, es una companyia amb experiència i gran professionalitat experta en viatges parroquials i peregrinacions; una de les més importants a Catalunya en aquesta tipologia. És aquesta agència l’encarregada d’ocupar-se de la part tècnica de cada viatge i son una garantia de satisfacció.
Podeu obtenir més informació a través de la seva web.


Aquests son els viatges i peregrinacions previstos per aquest any 2021:


  • TERRA SANTA:  Per les actuals circumstàncies, la pelegrinació queda aplaçada fins que la situació canviï i sigui possible viatjar.

  • PELEGRINA AMB LA BASILICA DE LA MERCÈ AL SANTUARI DE GUADALUPE amb motiu de l'Any Sant Guadalupense. Del 24 al 29 de maig de 2021, passant pel monestir de Ntra. Sra. del Olivar (Teruel) on, a banda de conèixer els seus secrets i meravellós entorn, gaudirem d'una classe d'astronomia pràctica impartida pel P. Fernando Ruiz (superior del convent) mentre contemplem el meravellós paisatge celestial amb l'ajuda d'un telescopi i un punter làser (és un dels cels amb menys contaminació lumínica del nostre país). També visitarem Sigüenza (Guadalajara), monestir de Guadalupe, monestir de Yuste, Cáceres, Plasencia, monestir de Sta. María la Real,.... i més sorpreses. Excel·lent gastronomia i tot inclòs al viatge. Amb la garantia i l'experiència de Ruth Travel. Informació i inscripcions a la Basílica o a la pròpia agència (edifici de la rectoria de la Basílica). Al final d'aquesta pàgina podreu descarregar el programa i el full d'inscripció.

Un cop emplenat el full d’inscripció caldrà fer-la arribar a l’agència de viatges, on rebreu les instruccions per formalitzar la inscripció i se us donarà tota la informació necessària. Podeu accedir a la seva web a través d'aquest enllaç: RUTH TRAVEL

Galeria de fotografies al Santuari de la Mare de Déu de Guadalupe:

 PEREGRINACIÓN AL SANTUARIO DE GUADALUPE del 24 al 29 de mayo de 2020 (id:159)


PEREGRINA CON LA BASILICA DE LA MERCED AL SANTUARIO DE GUADALUPE Dosier informativo