Viatges i Pelegrinacions

Les peregrinacions i els viatges formen part de l’activitat pastoral de la basílica de la Mercè. Son un mitjà òptim per aconseguir una millor coneixença entre els feligresos, dels quals sorgeixen grans amistats, ajuden a donar cohesió a la vida parroquial i a viure la fe en un context diferent de l’habitual, fet que ajuda a dinamitzar i “refrescar” les rutines parroquials.
A banda d’això és una oportunitat per combatre la soledat (que per desgràcia afecta a moltes persones grans) i l’individualisme, ja que el viatge o la peregrinació fa que sortim de nosaltres mateixos.Durant l’any la basílica acostuma a organitzar:
  • Una peregrinació de certa rellevància (per distància o temps de durada) per exemple a Terra Santa, Fàtima, Santiago de Compostela, Roma, Assis...
  • Una sortida o excursió de caràcter marià durant el mes de maig a destinacions més properes o estades més curtes (Lourdes, Torreciudad, Begoña, Aránzaxu, el Pilar....)
  • Un viatge d’estiu a l’estranger (normalment durant la primera quinzena de juliol) on es dóna més importància a la faceta més cultural, sense deixar de banda l’ambient “de parroquia” propi d’un viatge organitzat des de la basílica.Aquests son els viatges i peregrinacions previstos per aquest any 2022:  • PEREGRINACIÓ A LOURDES: del 25 al 27 de octubre de 2022. (Pot descarregar el programa i la fitxa d'inscripció al final d'aquesta pàgina)  • TERRA SANTA:  del 13 al 20 de desembre del 2022. Llista d'inscripcions oberta. Descarrega el programa amb tota la informació i la fitxa d'inscripció. (Descarregar al final d'aquesta pàgina).  • PEREGRINACIÓ A TERRA SANTA: del 13 al 20 de març de 2023 (Pot descarregar el programa i la fitxa d'inscripció al final d'aquesta pàgina)  • PEREGRINACIÓ MARIANA AL ROCÍO: del 14 al 20 de maig de 2023 (Pot descarregar el programa al final d'aquesta pàgina)


VIATGES REALITZATS:


  • EXCURSIÓ AL MONESTIR DE SANT RAMON NONAT:  Dissabte 26 de març.
EXCURSIÓ PARROQUIAL AL MONESTIR DE SANT RAMON, MONTFALCÓ i MONTSERRAT, el passat dissabte 26 de març. Una jornada meravellosa

  • VIATGE A TURQUIA: del 17 al 27 d'agost
 Fotografías de la peregrinación a la ruta de San Pablo. Turquia. 17-27 de agosto de 2022

PEREGRINACIÓ MARIANA AL ROCIO del 14 al 20 de Maig de 2023 (id:177)