Viatges i Pelegrinacions

Les peregrinacions i els viatges formen part de l’activitat pastoral de la basílica de la Mercè. Son un mitjà òptim per aconseguir una millor coneixença entre els feligresos, dels quals sorgeixen grans amistats, ajuden a donar cohesió a la vida parroquial i a viure la fe en un context diferent de l’habitual, fet que ajuda a dinamitzar i “refrescar” les rutines parroquials.
A banda d’això és una oportunitat per combatre la soledat (que per desgràcia afecta a moltes persones grans) i l’individualisme, ja que el viatge o la peregrinació fa que sortim de nosaltres mateixos.Durant l’any la basílica acostuma a organitzar:
  • Una peregrinació de certa rellevància (per distància o temps de durada) per exemple a Terra Santa, Fàtima, Santiago de Compostela, Roma, Assis...
  • Una sortida o excursió de caràcter marià durant el mes de maig a destinacions més properes o estades més curtes (Lourdes, Torreciudad, Begoña, Aránzaxu, el Pilar....)
  • Un viatge d’estiu a l’estranger (normalment durant la primera quinzena de juliol) on es dóna més importància a la faceta més cultural, sense deixar de banda l’ambient “de parroquia” propi d’un viatge organitzat des de la basílica.Aquests son els viatges i peregrinacions previstos per aquest any 2021:


  • TERRA SANTA:  Per les actuals circumstàncies, la pelegrinació queda aplaçada fins que la situació canviï i sigui possible viatjar.

  • LLUMS DE NADAL A PRAGA, viatge de  4 dies (del 10 al 14 de desembre), a la bonica capital de la República Txeca que s'engalana per a preparar les festes de Nadal amb les seves llums, decoracions, mercats, tradicions populars...  No és casual que es consideri una de les capitals amb més encant d'Europa i una de les més visitades en aquestes dates per la seva impressionant ornamentació. Trobareu més informació al PDF del final de la pàgina.