Viatges i Pelegrinacions

Les peregrinacions i els viatges formen part de l’activitat pastoral de la basílica de la Mercè. Son un mitjà òptim per aconseguir una millor coneixença entre els feligresos, dels quals sorgeixen grans amistats, ajuden a donar cohesió a la vida parroquial i a viure la fe en un context diferent de l’habitual, fet que ajuda a dinamitzar i “refrescar” les rutines parroquials.
A banda d’això és una oportunitat per combatre la soledat (que per desgràcia afecta a moltes persones grans) i l’individualisme, ja que el viatge o la peregrinació fa que sortim de nosaltres mateixos.Durant l’any la basílica acostuma a organitzar:
  • Una peregrinació de certa rellevància (per distància o temps de durada) per exemple a Terra Santa, Fàtima, Santiago de Compostela, Roma, Assis...
  • Una sortida o excursió de caràcter marià durant el mes de maig a destinacions més properes o estades més curtes (Lourdes, Torreciudad, Begoña, Aránzaxu, el Pilar....)
  • Un viatge d’estiu a l’estranger (normalment durant la primera quinzena de juliol) on es dóna més importància a la faceta més cultural, sense deixar de banda l’ambient “de parroquia” propi d’un viatge organitzat des de la basílica.


La nostra agència de viatges de confiança, RUTH TRAVEL, es una companyia amb experiència i gran professionalitat experta en viatges parroquials i peregrinacions; una de les més importants a Catalunya en aquesta tipologia. És aquesta agència l’encarregada d’ocupar-se de la part tècnica de cada viatge i son una garantia de satisfacció.
Podeu obtenir més informació a través de la seva web.

Aquests son els viatges i peregrinacions previstos per aquest any 2020:


  • TERRA SANTA, del 23 al 30 de novembre. Podeu descarregar el programa complet des de la web de Ruth Travel, o a través de l'enllaç del final d'aquesta pàgina on també podrà descarregar el full d’inscripció.

  • PELEGRINATGE AL SANTUARI DE LA VERGE DE GUADALUPE: del 5 al 10 d'octubre. Podeu trobar el programa a la web de Ruth Travel o a través de l'enllaç del final d'aquesta pàgina on també podrà descarregar el full d’inscripció.

  • LLUMS DE NADAL A BORDEUS, del 5 al 8 de diciembre. Viatge en autocar de luxe, amb tot inclòs. Amb la seguretat del PCR inmediat previ al viatge. Gaudeix del pont de la Immaculada en una ciutat propera però no massa coneguda per a molts i que te una gran oferta de coses per oferir, especialment en el temps previ a Nadal. Quatre intensos dies que segur que us ajudaran a airejar-vos una mica però mantenint sempre les mesures necessàries de seguretat. Amb la garantía d'una agència veterana en aquest tipus de viatge que posa tota la seva experiència al vostre servei.  • PELEGRINA AMB LA BASILICA DE LA MERCÈ AL SANTUARI DE GUADALUPE amb motiu de l'Any Sant Guadalupense. Del 26 d' abril a l' 1 de maig de 2021, passant pel monestir de Ntra. Sra. del Olivar (Teruel) on, a banda de conèixer els seus secrets i meravellós entorn, gaudirem d'una classe d'astronomia pràctica impartida pel P. Fernando Ruiz (superior del convent) mentre contemplem el meravellós paisatge celestial amb l'ajuda d'un telescopi i un punter làser (és un dels cels amb menys contaminació lumínica del nostre país). També visitarem Sigüenza (Guadalajara), monestir de Guadalupe, monestir de Yuste, Cáceres, Plasencia, monestir de Sta. María la Real,.... y més sorpreses. Excel·lent gastronomia i tot inclòs al viatge. Amb la garantia i l'experiència de Ruth Travel. Informació i inscripcions a la Basílica o a la pròpia agència (edifici de la rectoria de la Basílica).


  • SORTIDA DE CAP DE SETMANA AL MONESTIR DE NTRA. SRA. DE L'OLIVAR, del 14 al 16 de maig de 2020. Organitzat per la Germandat de la Mercè. Organització tècnica: Ruth Travel, SL.
Un cop emplenat el full d’inscripció caldrà fer-la arribar a l’agència de viatges, on rebreu les instruccions per formalitzar la inscripció i se us donarà tota la informació necessària. Podeu accedir a la seva web a través d'aquest enllaç: RUTH TRAVEL

Galeria de fotografies al Santuari de la Mare de Déu de Guadalupe:

 PEREGRINACIÓN AL SANTUARIO DE GUADALUPE del 26 de abril al 1 de mayo de 2020 (id:159)


PEREGRINA CON LA BASILICA DE LA MERCED AL SANTUARIO DE GUADALUPE Ficha de inscripción y dosier informativo
PEREGRINACIÓN AL SANTUARIO DE LA VIRGEN DE GUADALUPE del 5 al 10 de octubre de 2020 (id:152)


Peregrinación al Santuario de la Virgen de Guadalupe del 5 al 10 de octubre de 2020, con visita y pequeño retiro al monasterio del Olivar (Teruel) y muchas cosas más. En el programa que pueden descargar está expuesto con detalle todo el itinerario y los precios. Les esperamos.
PEREGRINACIÓN A TIERRA SANTA: del 23 al 30 de noviembre de 2020 (id:146)


PEREGRINACIÓN A TIERRA SANTA, del 23 al 30 de noviembre de 2020. Organizada por la Basílica de la Merced y presidida por un sacerdote mercedario. Organización técnica a cargo de la agencia con más experiencia en peregrinaciones y viajes parroquiales: Ruth Travel (www.ruthtravel.es). Una peregrinación que cada cristiano debe realizar al menos una vez en su vida y, con más razón, como acción de gracias y como terapia interior tras la triste experiencia de la pandemia. Miremos hacia el futuro con esperanza y no renunciemos a volver a encontrarnos con la vida y con todo lo hermoso que tiene; también constituye una ocasión especial para encontrarnos con Jesús. Información e inscripciones en la Basílica, o en Ruth Travel: Tlf. 93 467 32 44