Celebracions especials

La basílica de la Mare de Déu de la Mercè, com a santuari que acull a la Patrona de la ciutat, rep amb alegria a totes aquelles persones, famílies i grups que desitgin visitar a la Verge de la Mercè, pregar davant d'ella o realitzar alguna celebració particular, ja sigui eucarística o d'un altre tipus. La nostra missió és ajudar-vos i fer que sigui possible i senzill realitzar el seu desig de pregària, de celebració o de reunió privada.A la basílica disposem de: 

  • L'ALTAR PRINCIPAL de la Basílica, als peus de la imatge de la Verge de la Mercè, l'espai més significatiu i noble del santuari. És ideal per a grups nombrosos de fins a 300 persones. 


  • LA CAPELLA DEL SANTÍSSIM, situat al costat del passadís esquerre de la Basílica. És de petites dimensiones i te capacitat per un màxim de 30 persones. Intimista i acollidora va ser restaurada fa pocs anys i conté un petit retaule dedicat als àngels. És l'espai ideal per a celebracions familiars. 


  • LA CAPELLA DEL DESCENS, antiga capella de l'escolania, situada al costat de la cambreta de la Verge, al pis superior, amb una capacitat per a 50 persones i molt adequada per a celebracions que cerquen un entorn més reservat, especial i silenciós. Aquesta capella està presidida per una imatge de la Mare de Déu d'estil gòtic, que segons tots els indicadors, estava situada sobre la porta principal de l'antiga església gòtica, anterior a l'actual basílica; a cada costat d'aquesta, dos captius sostenen les seves làmpades. 
​​
  • Finalment, sota la sagristia, disposem d'una sala-biblioteca per a reunions de petits grups (màx. 10-12 persones) i un equip audiovisual complet.

Per reservar la seva celebració, pot posar-se en contacte amb la secretaria de la Basílica, la sra. Amalia Llopart a través del telèfon: 93 315 27 56 o a través de l'email: mdmerce30@arqbcn.catbcn.cat