Càritas Parroquial
La basílica de la Mercè està situada a la zona de Ciutat Vella, concretament al que coneixem com a barri Gòtic. Tot i ser un barri emblemàtic i amb molt d'encant, amb un gran nombre de petites botigues i restaurants ,monuments i edificis històrics i on cada racó està ple d'història i llegendes, no es pot deixar de banda que es tracta també d'un barri amb fortes carències i on no es pot amagar la necessitat dels seus habitants amb més pobresa.Hi ha moltes persones que dormen al carrer, als caixers, als portals... viuen al dia, mengen allò que se'ls dona, vesteixen com poden... moltes d'aquestes persones son immigrants per força, és a dir, persones que han hagut d'abandonar el seu país no per enriquir-se, sinó fugint de la mort i la misèria del seu lloc d'orígen i poder enviar a les seves famílies els diners necessaris per la seva subsistència.
Altres son persones que han quedat laboralment parats indefinidament i han esgotat tots els recursos que tenien. No trobem més opció que demanar per sobreviure.
Altres persones han passat per la presó i prefereixen demanar que tornar a delinquir...


¿QUÈ POT FER LA BASÍLICA PER ELLS? 

Dóna el que pot en funció dels donatius que rep. La majestuosa aparença de la Basílica pot fer confondre donant la sensació que un edifici d'aquesta envergadura i sent la seu de la patrona de la ciutat, tingui de sobres per abastir totes aquestes demandes, però la realitat és ben contrària. Els ingressos de la Basílica son molt limitats, les col·lectes escasses, i el manteniment d'un edifici com aquest és complex i car. 
Les ajudes de la Germandat de la Mercè, els casaments i batejos, la celebració dels concerts, les aportacions dels devots,etc. permeten fer front a les despeses més grans i això fa que el pressupost destinat a Càritas no sigui tan abundant com desitjaríem.
Tot i així, tal i com va fer Jesús amb els pans i els peixos, amb l'ajut de Déu procurem "multiplicar" allò que ens arriba per ajudar als més desfavorits.


¿Quines accions d'ajut duem a terme?

  • CÁRITAS MERCÈ, compta amb un grup de voluntaris que cada 15 dies recorren per les nits els carrers del barri per ajudar a aquells que dormen al carrer i als caixers. Es reparteix menjar calent, beguda, cafè, muda de roba, calçat nou, mantes o sacs de dormir, productes d'higiene personal... i sobretot, s'intenta transmetre l'escalf humà, se'ls acull i se'ls escolta.
  • Es reparteixen VALS DE MENJAR per bescanviar en cafeteries i restaurants de la zona.
  • S'ajuda econòmicament en alguns casos de PRIMERA NECESITAT i contrastant abans, per ajudar a pagar algun lloguer, rebut de la llum o aigua, despeses de farmàcia... 
  • Amb l'ajut econòmic de la Germandat de la Mercè, la Fundació Paulino Torras, l'agència de viatges Ruth Travel, la coral Cor de Barcelona i altres col·laboradors estem construint un bany complet (amb dutxa, WC i lavabo) i un rober per als que viuen al carrer, per tal de facilitar la higiene personal.
  • Estem treballant en un projecte per repartir menjars preparats col·laborant amb altres institucions del barri.Tot i això, els nostres mitjans son molt limitats. Necessitem la teva col·laboració per poder ajudar més i  millor.

¿Com col·laborar?

  • Amb un donatiu, el que cadascú consideri, fent una transferència bancària al compte de la Basilica: La Caixa ES49 2100 1183 3402 0003 9209
  • Com a voluntari/a, prèvia entrevista amb el rector de la Basílica. Pots concertar cita prèvia a la secretaria de la Basílica.
  • Donant productes i aliments que puguem repartir i que pots fer arribar a la secretaría de la Basílica: aliments en conserva, llet, oli, sucre, sal, xocolata, cacau en pols, galetes, sucs, cigrons, llenties, mongetes, arròs, macarrons, espaguetis, sopes, tomàquet fregit en brick, avecrem... pasta de dents, sabó, gel, xampú... roba interior i mitjons nous, tovalloles, gorros i guants de llana, camises, pantalons i jerseis en estat nou o totalment net. 

Sempre es pot fer alguna cosa per qui necessita ajuda. Vols ajudar els altres amb nosaltres?

-----------


Donatiu de roba per a Càritas Parroquial a càrrec d'un grup de voluntaris de Calafell, província de Tarragona.
Roba interior, samarretes, mitjons per a tots els usuaris de la dutxa parroquial dels dilluns i divendres de 10 a 12h, principalment persones sese sostre que dormen al carrer.

Moltes gràcies a la Sra. Elena López i a María Rosa Hernàndez Zamora per la seva valuosa ajuda en aquest projecte.