Fundació Obra Mercedaria

L'ordre de la Mercè va ser fundada l'any 1218 a Barcelona per Sant Pere Nolasc amb la finalitat d'alliberar els presos cristians empresonats pels musulmans i la pirateria del mediterrani.

Adaptats als nous temps, la missió de l'Ordre és la redempció de les noves formes d'escavitud que condueixen a l'home a la seva anul·lació espiritual o a la seva opressió física.

En aquest sentit, la Fundació Obra Mercedària canalitza tota la seva obra social pels pares mercedaris de la província d'Aragó i la basílica de la Mercè col·labora plenament amb ella.


EN QUINS ÀMBITS TREBALLA LA FUNDACIÓ OBRA MERCEDÀRIA?

  • En el món de la delinqüència, procurant acabar amb les seves principals causes (pobresa, problemes familiars, problemes psicològics...); acompanyant els presos a dins les presons (com a capellans, dirigint el voluntariat catòlic, motivant els presos en la reconstrucció de les seves vides...); i també un cop surten del captiveri (llars de reinserció, programes de reeducació, programes de reinsersió laboral...).
  • Als barris on la pobresa i la marginació hi son més presents
  • A les missions en països en vies de desenvolupament: Moçambique, Guatemala, El Salvador, Veneçuela,… (escoles, menjadors socials, recolzament contra les maras…)
  • Lluitant contra el  tràfic de persones (programes d'ajut per sortir de la prostitució, llars d'acollida per a dones maltractades i explotades...)


VOLS CONÈIXER MÉS LA FUNDACIÓ OBRA MERCEDÀRIA?

Et convidem a fer un recorregut per la seva pàgina web. Trobaràs tota la informació que necessites.

EL SENTIDO DEL PAN es un taller en el cual se fabrican formas, con las máximas exigencias de calidad e higiene, para iglesias, comunidades religiosas, parroquias,... La aportación económica a cambio de este servicio es voluntaria, y los beneficios van destinados a la rehabilitación y reinserción social de las personas que viven en nuestros hogares de acogida.

Llibre CADENAS COMPARTIDAS de Núria Ortín Martínez