Programa Sant Ramon

Sant Ramon va ser un sant mercedari amb un sobrenom particolar "Nonat" (no nascut).A què es deu aquest nom? ... la història ens explica que quan la seva mare estava a punt de donar a llum, va morir per una hemorràgia abans que Ramon hagués nascut. La llevadora va haver de practicar una cesària i va aconseguir mantenir el bebè amb vida... "Nonat" d'una manera natural; de manera gairebé prodigiosa.

Es per això que Sant Ramon, que va dur una vida santa, és considerat el patró de les dones embarassades i de les que desitgen ser mares i tenen problemes per ser-ho. 

El santuari - monestir de Sant Ramon (a la localitat de San Ramon, a Lleida) dona fe d' aixó amb els seus múltiples ex-vots, alguns dels quals es remunten al segle XVI. 

En aquesta mateixa línia, la Basílica de la Mercè posa la seva obstinació en ajudar a totes aquelles dones que estan esperant un nen però tenen problemes per portar el seu embaràs a bon termini. La societat i la por no sempre son bons consellers.A la Mercè no pretenem jutjar a ningú, volem oferir el nostre ajut per que cap dona prengui una decisió irreparable de la que pot penedir-se tota la vida. Cap dona que ha donat la oportunat de viure al seu fill s'ha penedit d'aquesta decisió, malgrat les dificultats.

Qui, per desgràcia, ha acabat actuant davant la temptació, volem oferim el nostre recolzament espiritual, psicològic i material que pugui necessitar tan a través de la parròquia com per mitjà de la nostra Fundació Obra Mercedària i de la Secretaría de Pastoral Familiar de l'Arquebisbat de Barclona i els serveis tècnics.

Si tens dubtes, vine. T'ajudarem.